peleti recoltare salcie salcie energetica
     
 

      *Prezentare

      *Afacerea la cheie

      *Specii hibrid

      *
Centrale pe peleti

      *Documentatie

      *Formular

      *Contact
      Site-uri prietene
      *Cultura ciupercilor
      *Ferma de melciSALCIA ENERGETICA
specii de salcii

 

Speciile Salix  din Suedia
Prin ameliorare performanta de productie a diferitelor specii s-a ridicat, si s-a creat o rezistenta sporita la daunatori si la ger. Ameliorarea noilor specii s-a petrecut in scurt timp existand peste 10 soiuri brevate, care le inlocuiesc pe cele vechi. Performanta de productie a crescut cu peste 50% in ultimii 10 ani .

Jorr (Salix viminalis). Jorr este o specie olandeza, care rezista bine la rugina frunzei. Specia se caracterizeaza prin crestere rapida in perioada plantarii. Tulpina are o culoare verde inchis si este stufoasa. Jorr este o specie “gri” dar considerate sigura.are o productie medie si o rezistenta medie la rugina frunzei. Jorr este utilizat si la epurarea apei reziduale crescand corespunzator si in astfel de mediu.

Tora  (Salix schwerinii +S.viminalis). Tora este o salcie siberiana provenind din incrucisarea speciilor SW si Sarpe. Specia are ramuri lungi si are un trunchi mai redus fata de de alte specii. Tulpina are culoarea de maro inchis si este lucioasa.Tora este adeseori ori curbata, mostenind aceasta particularitate de la specia Sarpe. Curbarea poate diferi de la an la an, in functie de vreme si de tratamentul cu chimicale. Are o performanta ridicata de productie deci este o specie preferata. Rezista ruginii frunzei si daunatoriilor. Tora nu este agreata de animalele salbatice, ex. este evitat de iepuri, caprioare si cerbi.

Torhild (Salix schwerinii + S. viminalis). Torhild a rezultat din incrucisarea Sarpelui si Torei. Desi Torhild provine din doua specii diferit curbate, este relativ drept, are frunze lanceloate si un trunchi drept, cu ramuri mai rare la fel ca Tora. Specia are o performanta medie de productie si rezistenta medie la rugina frunzei.


Sven (Salix viminalis + [S. schwerinii +S. vim]). Sven provine din incrucisarea lui Jorun si Bjorn. Sven are frunze lanceolate (orientate in sus), are trunchi drept cu ramuri mai rare la fel ca Tora. Specia are o performanta ridicata de productie, la fel ca Tora, rezista la rugina frunzei dar daunatoarele prefera lastarii.

Gudrun (Salix dasyclados). Gudrun provine din incrucisarea speciei ruse Helga si Linga-Veka Rod. Specia rezista gerului si daunatoarelor care ataca frunzele. Are o productie medie si rezista la rugina frunzei. Gudrun are o umiditate redusa in timpul recoltarii. La inceput Gudrun are o crestera lenta, deci este foarte important ca in primul an sa indepartam buruienile din jurul plantelor. Gudrun are frunze late, deci dupa ce intra in faza de crestere, rezista buruienilor.Lastarii tineri sunt preferate de animalele salbatice.

Olof (Salix viminalis + (S.schwerinii+S.vim)).Olof provine din incrucisarea speciei vechi engleze Bowles Hybrid si Bjor. Olof are frunze lanceolate(orientate in sus), are trunchi drept cu ramuri mai rare la fel ca Tora. Specia are ramuri mici, are o productie ridicata si rezista la rugina frunzei.

Tordis ((Salix schwerinii+S.viminalis)+S.vim).Tordis provine din incrucisarea speciilor Tora si Ulv. Se dezvolta exceptional chiar in primul an (peste 4 m) in zonele din sudul Suediei si in Polonia. Toris rezista la rugina frunzei. Lastarii sunt mai uniforme ca la Tora, unde unele cresc mai tare ca celelalte.

Inger (Salix triandra+ S.viminalis). Inger provine din incrucisarea unei specii ruse(din zona Novoszibirszk) si specia Jorr. Se dezvolta mai bine pe sol uscat fata de celelalte specii. La recoltare este mai uscat ca Tora. Creste mai des, deoarece are mai multi lastari secundari.Acesti lastari secundari (lastari sileptice) nu sunt atat de rezistente si cad la pregatirea materiei de inmultire. Si Inger rezista la rugina frunzei si daunatoarelor. Are culoarea gri-verzuie iar lastari secundari sunt galbene. Tulpina este putin pufoasa.

Doris ( Salix dasyclados). Doris provine din incrucisarea unei specii ruse (din zona Kirov) si a unei specii poloneze cu frunze late. Aceasta specie este foarte rezistenta la ger  dar rezista bine si daunatorii care ataca frunzele. Are o productie medie dar nu prea rezista la rugina frunzei.Doris, la fel ca Gudrun are o umiditate scazuta la racoltare. Specia are frunze late, deci nu este atat de sensibil la buruieni. Animalele salbatice consuma lastarii tineri. Resista la ger.

 

Dosarul complet al afacerii aici:
Click aici pt a comada

       

 

* Adauga acest site la favorite  
 
©copyright - Leo DRAGANESCU 2011